Pincészet

Az Inhauser Pincészetet édesapám, Inhauser István, alapította 1953-ban. Az eredetileg gépészmérnök Inhauser István 50 évig készített borokat, munkássága, személyisége kitörölhetetlen nyomokat hagyott a Hegy történelmében. Istvánnak óriási szerepe volt abban, hogy az egyébként “kihalásra” ítélt Juhfark mára a Somló legismertebb szőlőfajtája lett. A Vulkán névre keresztelt Juhfark komplex ízvilága a Somlón belül is egy egészen különlegesnek számító termőterület ásványaiból épül fel: szőlője az északkeleti oldal olyan lávafolyásain terem, ahol a “normál” sörétes somlói bazalt mellett kemény, sziklás bazalt is található. Ez a “normál” somlói ásványosságot – ha ez egyáltalán lehetséges – még tovább fokozza. A bor egy ásvány-bomba – a Vulkán név nagyon találó rá. Régi Somló-hívők és ismerők egyik kedvenc pincéje.  

A Pincészethez tartozó vendégházban 8 fő számára tudunk szállást biztosítani, 4 hálószobában, külön fürdőszobával, melynek ára 7000 Ft/fő/éj. Nagyobb családok, baráti társaságok számára van még egy nagyméretű sarokülőgarnitúránk és egy kihúzható kanapénk, mely féláron (3500 Ft/fő/éj) vehető igénybe. Így igény esetén összesen akár 10 főt is el tudunk szállásolni az Inhauser Pincészet vendégházában, de Somlószölősön természetesen van további szálláslehetőség is, melynek megszervezésében szívesen segítünk.

Reggelire – előzetes egyeztetés alapján – kontinentális reggelit szolgálunk fel, melynek ára 2500 Ft/fő, amely kétféle felvágottat, kétféle sajtot, zsemlét, kiflit, kávét, teát, kakaót, lekvárokat és  vajat tartalmaz.

Az Inhauser Pincészet a szállóvendégeken kívül betérő vendégeket is fogad, vendéglátóhelyként működik.

Privát és céges rendezvények, csapatépítő tréningek, osztálytalálkozók lebonyolítását is vállaljuk, melyekre a következő ételek közül lehet választani: csülök kemencében, sólet kemencében, pizza kemencében, pincepörkölt, gulyásleves, slambuc, babgulyás, szürkemarhapörkölt, stb.  Az Inhauser Pincészetben különösen nagy hangsúlyt fektetünk a regionalitásra, ami azt jelenti, hogy minden alapanyagot a Somló környékéről, a környező falvakból, helyi gazdáktól szerzünk be.

Kiváló borok, kitűnő kiszolgálás és idilli környezet! Csak ajánlani tudjuk!

Márk

Gyönyörű panoráma, barátságos kiszolgálás, finom borok és pincepörkölt… ez volt a legjobb hétvégénk a nyáron! Köszi a házigazdának!

Niki

Csodálatos környezet, barátságos házigazdák, finom borok, szuper pizza. Nagyon jól éreztük magunkat. Köszönjük a vendéglátást!

Aladár